Στ. Κουρούδης: Η διεθνής αγορά θέλει ποιότητα, πιστοποίηση και σεβασμό στο περιβάλλον
Στ. Κουρούδης: Η διεθνής αγορά θέλει ποιότητα, πιστοποίηση και σεβασμό στο περιβάλλον

Στ. Κουρούδης: Η διεθνής αγορά θέλει ποιότητα, πιστοποίηση και σεβασμό στο περιβάλλον

A- A+
Ξεκίνησε η συγκομιδή του βαμβακιού.

Άρχισε να γίνεται η συγκομιδή για το ξηρικό βαμβάκι, όπως ενημέρωσε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Σταμάτης Κουρούδης από τα Θρακικά Εκκοκιστήρια. Στην αρχή το κρύο και οι βροχές δεν έδιναν καλή εικόνα της παραγωγής, στη συνέχεια όμως λόγω των καυσώνων η εικόνα βελτιώθηκε, αλλά «λίγο μας τα χάλασε ο Σεπτέμβριος που είναι ο πιο κρύος των τελευταία τεσσάρων ετών» υπογράμμισε.

Ως προς τις τιμές, ο κος Κουρούδης δήλωσε πως σταδιακά γίνεται συνείδηση ότι υπάρχει η διεθνής τιμή που είναι αυτή με βάση την οποία πληρώνονται τα βαμβάκια. «Θα πρέπει και η Ελλάδα να ενταχθεί στις χώρες που παίρνουν πάνω από τη χρηματιστηριακή αξία. Αυτό για να γίνει θέλει ποιότητα, πιστοποίηση και σεβασμό στο περιβάλλον. Θα πρέπει το βαμβάκι όπως και τα άλλα προϊόντα να προσαρμοστεί στο τι θέλει η αγορά», ανέφερε.

Όποια αλλαγή και να γίνει είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω στις τιμές θα είναι μικρή, σύμφωνα με τον ίδιο από την στιγμή που πλέον έχει ξεκινήσει η σεζόν. «Προς τα πάνω βέβαια εμείς ως επιχείρηση δίνουμε την δυνατότητα να κλείνει η καλή τιμή του βαμβακιού μέχρι τον Φεβρουάριο. Προς τα κάτω όμως τα περιθώρια είναι περιορισμένα, γιατί εμείς ως επιχείρηση δίνουμε στις αρχές του Οκτωβρίου μια τιμή, την οποία αναπροσαρμόζουμε προς τα πάνω αργότερα εάν μας δοθεί η δυνατότητα», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι σε σχέση με πέρυσι η τιμή μπορεί να πλησιάσει αύξηση έως 50%.

Πως τα θέματα της ποιότητα και της πιστοποίησης του βαμβακιού θα πρέπει να εξεταστούν πιο συγκεκριμένα, τόνισε ο ιδιοκτήτης των Θρακικών Εκκοκιστηρίων «εάν θέλουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί σε μια οικονομία που συνεχώς αλλάζει, θα πρέπει και εμείς να μπούμε στη νέα εποχή» κατέληξε.-

Ράδιο Χρόνος 87,5fm · Κουρούδης Σταμάτης - Θρακικά Εκκοκιστήρια
Πηγή: Εφημερίδα "ΧΡΟΝΟΣ"

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter