Στα ύψη οι πωλήσεις των αποθεμάτων

Στα ύψη οι πωλήσεις των αποθεμάτων

A- A+

Ιδανικό εργαλείο για κερδοσκόπους έχει εξελιχθεί τις τελευταίες µέρες το χρηµατιστήριο βάµβακος. Οι τιµές συµβολαίων Μαΐου είναι άκρως ευµετάβλητες, προσφέροντας εντυπωσιακές αποδόσεις ακόµα και ενδοσυνεδριακά.

Εντός της εβδοµάδας οι τιµές έφτασαν τα 97 σεντς ανά λίµπρα (σε υψηλό ετών) για να κλείσουν την ίδια µέρα στα 91 σεντς. Η αγορά έλαβε δυναµική από την ανακοίνωση εκκοκκισµένων ποσοτήτων στις ΗΠΑ, καθώς φάνηκε ότι είχε υπερεκτιµηθεί η εν λόγω παραγωγή και τώρα η προσφορά βάµβακος δεν επαρκεί. Βέβαια, στο χρηµατιστήριο µπαίνουν όρια στην άνοδο, καθώς οι Κινέζοι δεν δείχνουν διατεθειµένοι να ακολουθήσουν.

Ελληνική αγορά

Η ισοτιµία ευρώ/δολαρίου έγινε πιο «φιλική» προς τους εκκοκκιστές σε σχέση µε τις προηγούµενες εβδοµάδες. Παράλληλα, τα σκαµπανεβάσµατα του χρηµατιστηρίου δίνουν την ευκαιρία στο ελληνικό βαµβάκι να πιάσει έστω και περιστασιακά υψηλές τιµές. Οι ενδείξεις τιµών που κυκλοφορούν για τα καλά βαµβάκια βρίσκονται στα 97-98 σεντς ανά λίµπρα και βέβαια µόνο οι κλώστες που χρειάζονται άµεσα βαµβάκι θα τα πληρώσουν. Σχετικά µε τη νέα σοδειά, µεµονωµένοι εµπορικοί οίκοι αγόρασαν επιλεκτικά σε ανοιχτές τιµές γύρω από τα 5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές του ∆εκεµβρίου ΅14.

Παπαδογιάννης Γιάννης

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter