Στασιμότητα στη φυσική αγορά για το βαμβάκι
Στασιμότητα στη φυσική αγορά για το βαμβάκι

Στασιμότητα στη φυσική αγορά για το βαμβάκι

A- A+

Παπαδογιάννης Γιάννης

Σε στενό εύρος και με χαμηλή μεταβλητότητα κινήθηκε το χρηματιστήριο στις τελευταίες συνεδριάσεις. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι δεν έχουμε σημαντικές απώλειες από το πρόσφατο ράλι, ενώ υπάρχουν κερδοσκοπικές τοποθετήσεις στην άνοδο.

Παράλληλα, προέκυψαν κάποια ενθαρρυντικά θεμελιώδη στοιχεία για τις τιμές, τα οποία προσφέρουν στήριξη στην αγορά.

Συγκεκριμένα εκφράζονται ανησυχίες αναφορικά με την παραγωγή της Ινδίας, λόγω της έντονης προσβολής από το ρόδινο σκουλήκι. Για περαιτέρω άνοδο, ωστόσο, θα πρέπει και η φυσική αγορά να ακολουθήσει τις υψηλότερες τιμές, κάτι το οποίο για την ώρα δείχνει δύσκολο.

Η ελληνική αγορά

Δεν σημειώθηκαν σημαντικές νέες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και ο βασικός λόγος είναι ότι δεν έχουν ακόμα αφομοιωθεί από τους συνήθεις αγοραστές τα νέα επίπεδα τιμών μας. Το χρηματιστήριο διατηρείται υψηλά και αν προστεθεί και το πριμ που ζητάμε για τα λευκά βαμβάκια φτάνουμε σε τιμές άνω των 80 σεντς ανά λίμπρα. Την ίδια στιγμή οι εμπορικοί οίκοι παραδοσιακά δεν λαμβάνουν νέα θέση στο τέλος του έτους, επομένως είναι λογικό να δραστηριοποιηθεί η αγορά από τον Ιανουάριο.

Σημειωτέον ότι η τουρκική αγορά ακόμα δεν έχει τη δυναμική που ανέμεναν οι αναλυτές, σε αντίθεση με την αιγυπτιακή, η οποία έχει εισάγει ήδη αρκετούς τόνους ελληνικού βαμβακιού.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter