Στήριξη για την αγορά βάμβακος τα ανοιχτά συμβόλαια των κλωστηρίων
Στήριξη για την αγορά βάμβακος τα ανοιχτά συμβόλαια των κλωστηρίων

Στήριξη για την αγορά βάμβακος τα ανοιχτά συμβόλαια των κλωστηρίων

A- A+

Παπαδογιάννης Γιάννης:

Σταθεροποιητικές και με μικρό εύρος ήταν οι συνεδριάσεις της εβδομάδας που πέρασε. Οι τιμές προθεσμιακών συμβολαίων Ιουλίου ‘18 κυμάνθηκαν γύρω από τα 83 σεντς ανά λίμπρα.

Ανάλογα με τις καιρικές ειδήσεις αναφορικά με την περιοχή του Τέξας οι τιμές μεταβάλλονται και προς τις δύο κατευθύνσεις, πάντα στο πλαίσιο της μακροχρόνιας ανοδικής τάσης. Οι πωλήσεις αμερικανικού βαμβακιού εξελίσσονται ομαλά και σε καλούς ρυθμούς, ενώ τα αφιξάριστα συμβόλαια των κλωστηρίων πάνω στον Ιούλιο θα υποστηρίξουν μεσοπρόθεσμα πιθανές διορθώσεις του χρηματιστηρίου.

Η ελληνική αγορά

Στην ελληνική αγορά τα περισσότερα νέα που κυκλοφορούν σχετίζονται με τα εκκοκκιστήρια και λιγότερο με τις νέες πωλήσεις βάμβακος. Είναι η εποχή που γίνονται ανακατατάξεις στον κλάδο αναφορικά με τον τρόπο και τη μορφή με την οποία θα λειτουργήσουν τα διάφορα εκκοκκιστήρια που δραστηριοποιούνται.

Σχετικά με τις πωλήσεις, τα πράγματα είναι υποτονικά τόσο για τη φετινή όσο και για τη νέα σοδειά. Οι αγοραστές θεωρούν πως το πριμ για τη νέα σοδειά θα πιεστεί σύντομα, ωστόσο δεν έχουν σημειωθεί ακόμα δουλειές σε χαμηλότερη βάση που να επιβεβαιώσουν αυτή την εξέλιξη.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter