Στη SIPCAM Ελλάς η διανομή σπόρων της GREENCO σε Ν.Ευρώπη
Στη SIPCAM Ελλάς η διανομή σπόρων της GREENCO σε Ν.Ευρώπη

Στη SIPCAM Ελλάς η διανομή σπόρων της GREENCO σε Ν.Ευρώπη

A- A+
Η SIPCAM Ελλάς, θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου αγροχημικών SIPCAM-OXON, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την αποκλειστική διανομή όλων των ποικιλιών σπόρων που παράγει η GREENCO ΕΠΕ

Με βάση τη σημαντική αυτή συμφωνία, η SIPCAM-OXON θα προωθήσει τις ποικιλίες σπόρων βαμβακιού, σιταριού, κριθαριού κ.α., της ελληνικής εταιρείας, στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο, καλύπτοντας ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη.

Οι σπόροι των ποικιλιών βάμβακος Hersi, Sandra, Νeli, Andromeda, κ.α. καθώς και η πολλά υποσχόμενη, πρώιμη ποικιλία Fidel, που επιτυγχάνει και φέτος κορυφαίες αποδόσεις, προσφέρουν στον παραγωγό μία ολοκληρωμένη παλέτα επιλογών για όλες τις εδαφοκλιματικές συνθήκες της χώρας μας.

Οι ποικιλίες αυτές είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιων ερευνών της επιστημονικής ομάδας της Greenco και χαίρουν ευρείας αναγνώρισης για το μεγάλο παραγωγικό δυναμικό, τη σταθερότητα αποδόσεων, τα πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά - που επιδοτούνται από την βιομηχανία - καθώς και τις υψηλές προδιαγραφές σπόρου με εξαιρετική φυτρωτική ικανότητα.

Η SIPCAM-OXON εκτός από το γενετικό υλικό, καλύπτει και όλα τα υπόλοιπα στάδια της βαμβακοκαλλιέργειας, με τα ζιζανιοκτόνα Axion Combi, Stelth και Turbine και τα εντομοκτόνα εδάφους Zippy Ultra και Trika Expert. Παράλληλα, επενδύει στην ολοκλήρωση του φακέλου για την οριστική έγκριση του Staple, που τα τελευταία χρόνια τυγχάνει έγκρισης 120 ημερών. Επίσης, διαθέτει στην αγορά και μια ευρεία γκάμα προϊόντων ειδικής θρέψης, βιοδεγέρτες και ιχνοστοιχεία.

Όπως εξήγησε σχετικά ο κος Απόστολος Σαμούδης, γενικός διευθυντής της SIPCAM Ελλάς "…η επένδυση αυτή αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα της στρατηγικής ανάπτυξης της SIPCAM-OXON, που έχει ως στόχο της την ολοκληρωμένη κάλυψη των καλλιεργειών. Η νέα αυτή δραστηριότητα, μας δίνει μια επιπλέον ευκαιρία να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις σε γεωπόνους, μεταπωλητές και καλλιεργητές, σε όλο το φάσμα της βαμβακοκαλλιέργειας - και όχι μόνο - με προϊόντα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας και σε υψηλές αποδόσεις. Επιπλέον, η Greenco μπορεί να επικεντρώσει περισσότερο στο ερευνητικό της έργο, παράγοντας ακόμη καλύτερα προϊόντα, τα οποία η SIPCAM-OXON θα διανέμει στην αγορά ολόκληρης της Νότιας Ευρώπης".

Η επένδυση της εταιρεία επεκτείνεται και στο ανθρώπινο δυναμικό, ενισχύοντας την επιστημονική ομάδα της SIPCAM Ελλάς με 10 έμπειρους γεωπόνους, οι οποίοι θα προσφέρουν ολοκληρωμένη υποστήριξη σε όλα τα στάδια μιας καλλιέργειας: από το σπόρο και τη φυτοπροστασία, μέχρι τη θρέψη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες, η SIPCAM Ελλάς είχε ανακοινώσει και την εξαγορά ολόκληρης της σειράς προϊόντων θρέψης της DELTA GAMMA AGRO, θέτοντας σε εφαρμογή και στην Ελλάδα το στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου SIPCAM-OXON, για επέκταση των δραστηριοτήτων του. Με τη νέα συμφωνία, γίνεται σαφής η πρόθεση της SIPCAM-OXON, να συνεχίσει δυναμικά τις επενδύσεις στην ελληνική αγορά, διευρύνοντας σημαντικά τα οικονομικά μεγέθη της θυγατρικής της στη χώρα.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter