Σύγκρουση µακροοικονοµικών µε θεµελιώδη στοιχεία στο βαμβάκι
Σύγκρουση µακροοικονοµικών µε θεµελιώδη στοιχεία στο βαμβάκι

Σύγκρουση µακροοικονοµικών µε θεµελιώδη στοιχεία στο βαμβάκι

A- A+

Γιάννης Παπαδογιάννης


Βιώνουµε ένα crash test µακροοικονοµικών στοιχείων που επηρεάζουν όλα τα χρηµατιστήρια εµπορευµάτων µε τα θεµελιώδη στοιχεία πάνω στο βαµβάκι. Από τη µία η γενικευµένη εικόνα της παγκόσµιας οικονοµίας δεν είναι υποσχόµενη, µε πολλά ανοιχτά µέτωπα, από τον πληθωρισµό των τροφίµων µέχρι τους πολέµους.


ΝEA ΥOΡKH

Από την άλλη τα νούµερα προσφοράς/ζήτησης στο βαµβάκι είναι ενθαρρυντικά, ιδιαίτερα αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν µε τις αυξηµένες πωλήσεις/εξαγωγές. Κατά τους αναλυτές βρισκόµαστε σε ένα εύρος τιµών 77-85 σεντς. Όποτε δοκιµάζουµε τα χαµηλά οι κλώστες αγοράζουν και όποτε δοκιµάζουµε τα υψηλά οι παραγωγοί πουλάνε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η ζήτηση είναι σαφώς βελτιωµένη σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα, εντούτοις αφορά αποκλειστικά τα λευκά και ποιοτικά βαµβάκια, τα οποία είναι λίγα φέτος. Η έκπτωση από τα λευκά βαµβάκια στα πολύ χαµηλά χρώµατα για την ώρα είναι δυσβάστακτη, περί τα 10 σεντς ανά λίµπρα, γεγονός το οποίο προκαλεί ανησυχία στους εκκοκκιστές. Στην παγκόσµια αγορά υπάρχει πληθώρα από χαµηλές ποιότητες, ενώ τα λευκά βαµβάκια λείπουν. Πακιστάν, Τουρκία και Αίγυπτος για την ώρα απορρίπτουν αυτά τα βαµβάκια ή ζητούν εξαιρετικά χαµηλές βάσεις, στα 5 σεντς ανά λίµπρα κάτω από τις τιµές Μαρτίου.

Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter