Σύγκρουση τεχνικών και θεμελιωδών στοιχείων
Σύγκρουση τεχνικών και θεμελιωδών στοιχείων

Σύγκρουση τεχνικών και θεμελιωδών στοιχείων

A- A+
Βιώνουµε µια άτυπη µάχη µεταξύ των θεµελιωδών και τεχνικών στοιχείων. Από το κοµµάτι των θεµελιωδών (προσφορά – ζήτηση) τα στοιχεία είναι µάλλον αρνητικά για τις τιµές, αλλά από την πλευρά της τεχνικής ανάλυσης η αγορά προσπαθεί να δοκιµάζει υψηλότερα τιµές.

Νέα Υόρκη 

Έχει ειπωθεί πολλές φορές πως το βαµβάκι ήταν υπερ-πουληµένο και χρώσταγε µια καλή ανοδική αντίδραση, η οποία και ήρθε µε καθυστέρηση. Παράλληλα, η πτώση του δολαρίου υποστηρίζει την άνοδο όµως το περιβάλλον στη φυσική αγορά είναι ανησυχητικό καθώς τα κλωστήρια διστάζουν να προβούν σε αγορές φοβούµενα την παγκόσµια ύφεση.

Ελληνική Αγορά

Οι χρηµατιστηριακές τιµές βρίσκονται πλέον κοντά στα 90 σεντς ανά λίµπρα από περίπου 72 σεντς στα τέλη του Οκτωβρίου. Με δεδοµένο πως η ζήτηση είναι εξαιρετικά χλιαρή, το πριµ επί του χρηµατιστηρίου έχει αρχίσει να πιέζεται σηµαντικά. Μεγαλύτερη πτώση υπάρχει στα υποδεέστερα χρώµατα, όπου η βάση οδεύει προς τα 5 σεντς πάνω από τις τιµές Μαρτίου ‘23. Εφόσον συνεχιστεί η υποτονική ζήτηση τις επόµενες εβδοµάδες και λαµβάνοντας υπόψη πως πλησιάζουµε στην εποχή των πληρωµών για τα σύσπορα, το ελληνικό πριµ λογικά θα πιεστεί περαιτέρω.


Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter