Συνεχίζονται οι πωλήσεις βάµβακος σε Τουρκία και Πακιστάν
Συνεχίζονται οι πωλήσεις βάµβακος σε Τουρκία και Πακιστάν

Συνεχίζονται οι πωλήσεις βάµβακος σε Τουρκία και Πακιστάν

A- A+
Οι χρηµατιστηριακές τιµές όχι µόνο έσπασαν την αντίσταση των 85 σεντς, αλλά µε σχετική ευκολία και χωρίς υπερβολές στις συνεδριάσεις ξεπέρασαν και τα 87 σεντς ανά λίµπρα, επίπεδο που αποτελούσε το πάνω όριο του προηγούµενου εύρους τιµών.

Γιάννης Παπαδογιάννης


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Πλέον φαίνεται πως το χρηµατιστήριο θέλει να δοκιµάσει την πρόκληση των 90 σεντς, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο χρειαζόµαστε νέα θετικά θεµελιώδη νέα.

Τα αµερικανικά βαµβάκια γίνονται ολοένα λιγότερα και δυσκολότερα στις προσφορές. Αυτό φυσικά θα στηρίξει το χρηµατιστήριο, δίνοντας όµως µια αρνητική επιρροή στα πριµ επί των τιµών για τις υπόλοιπες σοδειές.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Εκεί που φοβόµασταν πως και που θα πουληθούν οι χαµηλότερες ποιότητες, βλέπουµε καθηµερινά προτίµηση από τους αγοραστές στα υποδεέστερα χρώµατα τα οποία και φυσικά είναι αρκετά φτηνότερα από τα λευκά βαµβάκια. Τα τουρκικά κλωστήρια παραµένουν επιλεκτικά ενεργά, πληρώνοντας ικανοποιητικές φιξ τιµές, προφανώς θεωρώντας πως αν καθυστερήσουν τις αγορές τους είναι πιθανότερο να πληρώσουν υψηλότερη τιµή αργότερα. Παράλληλα, οι εµπορικοί οίκοι αγοράζουν κυρίως σε ανοιχτά συµβόλαια, δίνοντας την ευκαιρία στους εκκοκκιστές να κλείσουν την τιµή όταν αυτοί επιθυµούν.


Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter