Τα ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ ανέλαβαν τη λειτουργία των Εκκοκκιστηρίων ΑΚΚΑ

Τα ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ ανέλαβαν τη λειτουργία των Εκκοκκιστηρίων ΑΚΚΑ

A- A+
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΠ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΑΣ

«Πατούν πόδι» στην ΒΙ.ΠΕ., τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια αγκαλιάζοντας και την επαρχία Σαπών

22.08.2013

Και φέτος τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια θα λειτουργούν και τα συνεταιριστικά εκκοκκιστήρια της ΣΥΝΕΚΚΟ Έβρου
Ο Σταμάτης Κουρούδης ανέλαβε την λειτουργία των εκκοκκιστηρίων ΑΚΚΑ εδραιώνοντας μια φερέγγυα πολιτική με τον αγροτικό κόσμο της περιοχής δηλαδή πληρωμή με την παράδοση του προϊόντος
Ρεπορτάζ Σταύρος Φανφάνης

H κρίση ευνοεί τις υγιείς επιχειρήσεις που διαθέτουν ρευστότητα, έχουν πρόγραμμα βάσεις αξιών στις συναλλαγές τους, φερέγγυο όνομα κι ένα δίκτυο συνεργατών που τις υποστηρίζουν. Ο λόγος για τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια του Σταμάτη Κουρούδη που ήρθε σε συνεργασία και ανέλαβε φέτος με την δική του υπογραφή την λειτουργία των Εκκοκκιστηρίων Θράκης «ΑΚΚΑ» στην Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής  σε συνεννόηση με τον Γιάννη ΑΚΚΑ με τον οποίο είχαν συνεργασία και ήταν παλαιότερα κι επί της εποχής του πατέρα του από τους βασικότερους προμηθευτές του. 
Το νέο άνοιγμα αφορά ένα καινούργιο  κύκλο πελατών αγροτών από τα χωριά της επαρχίας Σαπών για τους οποίους ισχύει το ίδιο καθεστώς πλέον συνεργασίας,  δηλαδή με την παράδοση του βαμβακιού θα δίνονται και οι επιταγές πληρωμής,  ενώ θα επιδοτείται και η χιλιομετρική απόσταση παράδοσης αναλόγως. 
Ο κ. Κουρούδης στο γραφείο του δέχεται  καταιγισμό μηνυμάτων για το νέο φετινό άνοιγμα, μια κίνηση ματ που έγινε εγκαίρως και συνέχεια της λειτουργίας των συνεταιριστικών εκκοκκιστηρίων του Έβρου ενώ ήδη τακτοποιεί με το θετικότερο τρόπο το θέμα των τραπεζικών χρηματοδοτήσεων αλλά και  την διασφάλιση της πώλησης του προϊόντος. Για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του βαμβακιού μας λέει ότι ενώ η χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα εξελίχθηκε πολύ θετικά και φέτος οι αγρότες θάναι τυχεροί, αφού θα εισπράξουν υψηλότερες τιμές και θα εισκομίσουν μεγαλύτερες ποσότητες βαμβακιού αφού οι αποδόσεις τους ευνοούν.  
Τα εκκοκκιστήρια ΑΚΚΑ είναι τα πιο σύγχρονα στην Θράκη γιατί έγιναν τελευταία και έτσι χρησιμοποιήθηκε η πιο πρόσφατη τεχνογνωσία, η λειτουργία τους πλέον με τη μέθοδο φασόν από τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια δίνει νέες δυνατότητες στον αγροτικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής να εξασφαλίσει την έγκαιρη και σωστή παράδοση του βαμβακιού.  «Θέλουμε να μας εμπιστευτούν οι αγρότες της επαρχίας Σαπών και των χωριών της», θα πει  ο κ. Κουρούδης που θα φροντίσει για να τηρηθεί η μεθοδολογία που διατηρεί με αξιοπιστία όλα αυτά τα χρόνια στο θέμα των πληρωμών που είναι και το βασικότερο που καίει κάθε αγροτική οικογένεια.
Ελπίζω ότι θα πάρουμε και φέτος ένα μεγάλο ποσοστό των βαμβακιών της Θράκης και θέλω να πιστεύω ότι θάναι μια καλή χρονιά για τους αγρότες μας όταν σε άλλες περιοχές οι αγρότες δεν πληρώνονται γιατί τα εκκοκκιστήρια εκεί δεν έχουν χρηματοδοτήσεις» λέει ο κ. Κουρούδης που προσθέτει για το διαδικαστικό.  «Εμείς  θα πληρώνουμε με επιταγή ημέρας οι αγρότες θα παίρνουν τιμολόγιο των Θρακικών εκκοκκιστηρίων και την επιταγή που θα μπορούν να την πάνε στην Τράπεζα. Αμέσως με την λήξη της σαιζόν θα δίνουμε και την επιδότηση ανάλογα με την απόσταση που διανύουν μέχρι την παράδοση». Η εταιρία Θρακικά Εκκοκκιστήρια λειτουργεί δυναμικά πλέον τρεις μονάδες εκκοκκιστηρίων δύο στην Ροδόπη και μία στον Έβρο αποδεικνύοντας την υπεροχή της στο χώρο με γνώμονα την αξιοπιστία στην συνεργασία της με τον αγροτικό κόσμο και την γνώση της αγοράς του βάμβακος και της πώλησής του στις διεθνές εμπόριο.
Από την Εφημερίδα "Χρόνος"
newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter