Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια υποδέχθηκαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια υποδέχθηκαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια υποδέχθηκαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

A- A+
Είδε από κοντά τις καινοτομίες της επιχείρησης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός επισκέφθηκε τη Ροδόπη και φυσικά δεν γινόταν να μην επισκεφθεί και να συζητήσει και με τους ανθρώπους των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων. Ο ιδιοκτήτης των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων Σταμάτης Κουρούδης μαζί με ανθρώπους της επιχείρησης υποδέχθηκε τον υπουργό ο οποίος συνοδευόταν από τους γενικούς γραμματείς κα Καλογήρου και κο Παπαπαγιαννίδη, από τον βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο. Συμμετείχε επίσης η ηγεσία του ΕΛΓΟ Δήμητρα, και ο γενικός γραμματέας της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος Νίκος Κουρκούτας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η σύσκεψη που ακολούθησε στα γραφεία των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων ήταν ανοιχτή και ο κος Κουρούδης εξήγησε και παρουσίασε την δουλειά που κάνουν τα Εκκοκκιστήρια στον υπουργό  τα οποία και φέτος επενδύουν στο ποιοτικό βαμβάκι. 

Καινοτομούν τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια
«Η οικονομία της περιοχής είναι αγροτική και σχεδόν τα πάντα εξαρτώνται από το βαμβάκι. Άρα εδώ ο πολλαπλασιαστής του βαμβακιού είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με άλλες περιοχές και θέλουμε να συνεχιστεί αυτό. Μέσα στις αλλαγές που γίνονται παγκόσμια πρέπει εμείς ως επιχείρηση να αλλάξουμε και πρέπει η βαμβακοκαλλιέργεια να βελτιωθεί και να παράγει προϊόντα μεγαλύτερης αξίας από τα οποία όλοι θα είμαστε ωφελημένοι» είπε προλογικά ο κος Κουρούδης.

Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν στραφεί στο πως θα παράγουν ένα βαμβάκι μεγαλύτερης αξίας που έχει να κάνει με την ποιότητα και εκεί έχουν ασκήσει κάποιες ιδιαίτερες πολιτικές, ώστε να στραφεί ο κόσμος προς τα εκεί. «Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά είναι αναγκαία κάποια πράγματα. Είναι αναγκαία η ψηφιοποίηση της γεωργίας. Εμείς έχουμε καλή εμπειρία γιατί το κάνουμε αρκετά χρόνια με την “ευφυή γεωργία” και γνωρίζουμε τι αποτελέσματα φέρνει» σημείωσε. 

Επίσης τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια ήταν τα μόνα μαζί με μια άλλη επιχείρηση στην Θεσσαλία που “τρέχουν” ένα πρόγραμμα πιστοποίησης βαμβακιού που παράχθηκε με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές και πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο αποτέλεσμα ειδικά στο κομμάτι των παραγωγών, σύμφωνα με τον κο Κουρούδη.  «Μας έδωσε ένα καλό όνομα στο εξωτερικό» τόνισε.

«Έχουμε ήδη βάλει ήδη άξονες ώστε να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική για το βαμβάκι» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανός. 


Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης με την σειρά του μιλώντας για τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια σημείωσε πως πρόκειται «για μια επιχείρηση που ξεκίνησε ως οικογενειακή και κατέστη πολυεθνική αξιοποιώντας όλες τις μορφές καινοτομίας που εμφανίστηκαν στον πρωτογενή τομέα. Η επιχείρηση έχει μια σταθερή πορεία, η οποία έχει απήχηση στους ίδιους τους παραγωγούς, στην τοπική οικονομία και στην εθνική οικονομία».


Πηγή: Εφημερίδα Χρόνος

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter