Θετικά θεµελιώδη σε περιβάλλον γενικευµένης ανόδου
Θετικά θεµελιώδη σε περιβάλλον γενικευµένης ανόδου

Θετικά θεµελιώδη σε περιβάλλον γενικευµένης ανόδου

A- A+
Τα θεµελιωδή στοιχεία για το βαµβάκι είναι θετικά κι αυτό σηµειώθηκε στην πρόσφατη έκθεση προσφοράς / ζήτησης βάµβακος από το USDA.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Επιπρόσθετα είχαµε και την είδηση για µικρότερη παραγωγή στην Ινδία, µειώνοντας περισσότερο τα τελικά παγκόσµια αποθέµατα. Συνδυάζοντας τη θετική εικόνα στο βαµβάκι µε τη γενικευµένη ανοδική πορεία των αγορών, δικαιολογούνται εύκολα τα νέα υψηλά που σηµειώνει σχεδόν σε καθηµερινή βάση. Για τις εκτελέσεις συµβολαίων οι αναλυτές αναµένουν να δουν αν θα έχουµε ξανά καθυστερήσεις ή ακόµα και ακυρώσεις συµβολαίων λόγω δυσκολιών µεταφοράς.

Eλληνική αγορά

∆εν υπάρχει µεγάλη κινητικότητα στην ελληνική αγορά, δεδοµένου ότι η συνεχιζόµενη έντονη άνοδος του χρηµατιστηρίου έχει αιφνιδιάσει τόσο τους αγοραστές όσο και τους πωλητές. Σηµειώνονται µόνο κάποιες µικρές δουλειές που αφορούν την άµεση κάλυψη των αναγκών κυρίως των τουρκικών κλωστηρίων, λόγω των καθυστερήσεων παραλαβής συµβολαίων από άλλες σοδειές. Για τα βαριά µεταβροχικά δεν έχει ανοίξει η αγορά, εντούτοις όποτε παρουσιάζεται ένα «σοβαρό» ενδιαφέρον οι εκκοκκιστές πλέον είναι έτοιµοι να «µαλακώσουν» σηµαντικά τις τιµές τους


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter