Θετικές διεθνείς εξελίξεις ανεβάζουν το βαμβάκι
Θετικές διεθνείς εξελίξεις ανεβάζουν το βαμβάκι

Θετικές διεθνείς εξελίξεις ανεβάζουν το βαμβάκι

A- A+
Το θετικό κλίµα στην σύνοδο των G20 αποτυπώθηκε και στις χρηµατιστηριακές τιµές. Μπορεί να µην είχαµε την οριστική λήξη του εµπορικού πολέµου, αλλά τουλάχιστον τα πράγµατα δεν χειροτέρεψαν. ΗΠΑ και Κίνα ανακοίνωσαν πως δεν πρόκειται να βάλουν σε εφαρµογή νέους δασµούς, ενώ παράλληλα πέρασαν το µήνυµα πως οι µεταξύ τους σχέσεις βελτιώνονται.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Αυτά τα νέα «ανάγκασαν» και αρκετούς κερδοσκόπους που είχαν ποντάρει στην πτώση να βγουν από τις θέσεις τους, ενισχύοντας τεχνικά το χρηµατιστήριο. Όσον αφορά τις σοδειές στις ΗΠΑ υπάρχει µια σταδιακή βελτίωση, αλλά στην Ινδία ακόµα ο µουσώνας δεν είναι ικανοποιητικός για την καλλιέργεια.

Η ανάκαµψη του χρηµατιστηρίου αποτράβηξε τους αγοραστές, οι οποίοι χρειάζονται πάντα κάποιες µέρες για να «χωνέψουν» τα νέα επίπεδα τιµών. Πρέπει πρώτα να βεβαιωθούν πως η αγορά θα σταθεροποιηθεί στις νέες τιµές και µετά να προβούν σε νέες κινήσεις. Παράλληλα και από την πλευρά των εκκοκκιστών δεν υπάρχει κάποια βιασύνη, καθώς έχουν ήδη πουλήσει ένα κοµµάτι της νέας παραγωγής τους. Για άλλη µια σεζόν φαίνεται πως η αγορά της Άπω Ανατολής θα είναι πιο υποσχόµενη για τους πρώτους µήνες της εκκοκκιστικής περιόδου σε σχέση µε την τουρκική αγορά. Εκτιµάται πως οι γείτονες Τούρκοι θα δραστηριοποιηθούν κυρίως µε το νέο έτος.

*Αναλυτής εμπορευμάτων

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter