Το πρόσωπο μιας καταρρέουσας βιομηχανίας;
Το πρόσωπο μιας καταρρέουσας βιομηχανίας;

Το πρόσωπο μιας καταρρέουσας βιομηχανίας;

A- A+
Η αλυσίδα κλωστοϋφαντουργίας θύμα της πανδημίας

Ένας κατασκευαστής τζιν από το Μπαγκλαντές εξέφρασε την απελπισία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διότι δεν μπορεί να πληρώσει τα 2.000 άτομα του προσωπικού της επιχείρησης του. Ο Mostafiz Uddin, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Denim Expert με έδρα το Chittagong, έχει να παίρνει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από έναν αριθμό πελατών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται γνωστές εταιρείες ρούχων.

Κατήγγειλε ότι οι πελάτες έχουν σταματήσει από καιρό να απαντούν στις κλήσεις του και το εργοστάσιό του παραμένει γεμάτο αποθέματα, χωρίς να υπάρχει ελπίδα ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα. «Δεν έχω χρήματα για να πληρώσω το προσωπικό μου καθώς οι πελάτες μου δεν με πληρώνουν από τον Φεβρουάριο», λέει. «Το εργοστάσιό μου είναι τώρα γεμάτο απόθεμα! Η κατάσταση όλων των συναδέλφων μου κατασκευαστών ενδυμάτων σε όλο τον κόσμο είναι λίγο πολύ ίδια. "

Ο Ουντίν αγωνίστηκε σκληρά από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο Covid-19 για τα  θέματα των ταμειακών ροών της επιχείρησης του, όπως και πολλοί συνάδελφοι του. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε με την άρνηση πολλών αλυσίδων καταστημάτων να πληρώσουν για το απόθεμα που είχαν παραγγείλει.

Η κατάσταση του Ουντίν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους προμηθευτές από το Μπαγκλαντές που μιλούσαν για το ζήτημα της αειφορίας τα τελευταία χρόνια. Το εργοστάσιό του έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στις τελευταίες τεχνικές καθαρισμού νερού και εξοικονόμησης ενέργειας σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών για καθαρότερες μεθόδους παραγωγής.

Υπήρξε επίσης μεγάλος ομιλητής σε πολλές εκδηλώσεις και συνέδρια της βιομηχανίας. Μίλησε στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης το 2018 και έλαβε έπαινο για το ότι έφερε στο προσκήνιο ζητήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού. Παρά τη δημοτικότητά του εκεί, παρόλο που παρείχε μια σπάνια φωνή στην παγκόσμια σκηνή για τον κλάδο, σήμερα δεν απαντούν στις κλήσεις του.

Η μετάφραση είναι δική μας από το πρωτότυπο

Σημείωση Θρακικών Eκκοκκιστηρίων: Tο θέμα μας άγγιξε ιδιαίτερα διότι ο κ. Uddin ήταν παρών σε όλα τα διεθνή συνέδρια που συμμετείχαμε και είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα του κλάδου.

Πηγή: Apparel Insider

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter