Το βαµβάκι πήρε πίσω τη διόρθωση του χρηµατιστηρίου
Το βαµβάκι πήρε πίσω τη διόρθωση του χρηµατιστηρίου

Το βαµβάκι πήρε πίσω τη διόρθωση του χρηµατιστηρίου

A- A+
Κατόπιν της διόρθωσης της προηγούµενης εβδοµάδας το βαµβάκι, όπως και στο σύνολο τους τα περισσότερα χρηµατιστήρια, ανέκαµψε πλησιάζοντας ξανά τα πρόσφατα υψηλά του.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Τα νέα πακέτα στήριξης στις ΗΠΑ καθώς και οι εµβολιασµοί στις περισσότερες χώρες µεταφέρουν ένα κλίµα αισιοδοξίας στις αγορές, οι οποίες µε την βοήθεια των κερδοσκοπικών κεφαλαίων κινούνται ανοδικά. Παράλληλα, το δολάριο εξακολουθεί να πιέζεται, γεγονός το οποίο συνήθως ενισχύει τις τιµές εµπορευµάτων. Μεσοπρόθεσµα οι αναλυτές προβλέπουν πάλι οι κινήσεις των χρηµατιστηρίων να κινούνται ως ένα «πακέτο» προς τις ίδιες κατευθύνσεις ανάλογα µε τις ειδήσεις

Το δολάριο εξακολουθεί να µην βοηθά το ελληνικό προϊόν, αλλά ευτυχώς το χρηµατιστήριο κάνει ότι µπορεί ώστε να βελτιώσει τις τιµές του βαµβακιού µας. Λόγω των ηµερών δεν υπάρχει ιδιαίτερη δραστηριότητα µε τους αγοραστές και πωλητές να έχουν αναβάλει τις κινήσεις τους για το νέο έτος. Μένει να δούµε αν η συνεχόµενη άνοδος του χρηµατιστηρίου θα ασκήσει µια µικρή πίεση στο πριµ (βάση) επί των χρηµατιστηριακών τιµών. Παραδοσιακά όταν τα αποθέµατα λιγοστεύουν είναι δύσκολο πλέον να δούµε σηµαντικές αλλαγές στην βάση για τη σοδειά µας.
 


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter