Το βλέµµα των αναλυτών στις καιρικές συνθήκες-σπορές των HΠΑ
Το βλέµµα των αναλυτών στις καιρικές συνθήκες-σπορές των HΠΑ

Το βλέµµα των αναλυτών στις καιρικές συνθήκες-σπορές των HΠΑ

A- A+
Βρισκόµαστε εν αναµονή νέων τοποθετήσεων κερδοσκοπικών κεφαλαίων στο βαµβάκι. Κατόπιν της πτώσης µέχρι λίγο κάτω από τα 78 σεντς ανά λίµπρα και της άµεσης ανοδικής αντίδρασης που ξεπέρασε τα 80 σεντς, η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί πως τα χαµηλά για την ώρα τα είδαµε.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Με βοήθεια από τη φυσική αγορά αλλά και τη γενικότερη ανοδική πορεία των χρηµατιστηρίων εµπορευµάτων θα δούµε σύντοµα την υπέρβαση του εύρους των 80-85 σεντς.

Πλέον µην ξεχνάµε πως µπαίνουµε στην εποχή όπου οι καιρικές συνθήκες κυρίως στις ΗΠΑ επηρεάζουν σηµαντικά τη χρηµατιστηριακή αγορά βάµβακος.

Η χρηµατιστηριακή πτώση δεν έχει µεταβάλει σηµαντικά το πριµ επί του χρηµατιστηρίου για τα ανοιχτά συµβόλαια νέας σοδειάς. Γίνεται µεν καλύτερη διαπραγµάτευση µε στόχο να πιάσουµε λίγους πόντους υψηλότερους, εντούτοις ακόµα δεν έχουµε δει κάτι σηµαντικά καλύτερο. Οι παραδοσιακοί αγοραστές της σοδειάς µας εξακολουθούν να πληρώνουν πριµ (βάση) περίπου 3 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘21. Οι εκκοκκιστές κάνουν προσπάθεια για να φτάσουµε στα 4 σεντς ανά λίµπρα πριµ για τα λευκά βαµβάκια. Ανάµεσα σε αυτές τις δύο τιµές σηµειώνονται µε δυσκολία λίγες προπωλήσεις ακόµα.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter