Τροπική» η άνοδος στο βαμβάκι
Τροπική» η άνοδος στο βαμβάκι

Τροπική» η άνοδος στο βαμβάκι

A- A+

Παπαδογιάννης Γιάννης

Κατά τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις το βαµβάκι έχει σηµειώσει άνοδο σχεδόν 2 σεντς/λίµπρα λαµβάνοντας δυναµική από την ζήτηση στην φυσική αγορά και τις έκτακτες καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ

Συγκεκριµένα η τροπική καταιγίδα ‘Harvey’ η οποία ξεκίνησε από τον κόλπο του Μεξικού ενδέχεται να επηρεάσει και περιοχές του Τέξας, ιδιαίτερα αν εξελιχθεί σε τυφώνα. Παράλληλα, η αγορά ήταν υπερ-πουληµένη κατόπιν της τελευταίας έκθεσης προσφοράς / ζήτησης βάµβακος οπότε µε τα πρώτα θετικά για τις τιµές νέα είχαµε ανοδική χρηµατιστηριακή αντίδραση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Νέες πωλήσεις στην Τουρκική αγορά σηµειώθηκαν το τελευταίο διάστηµα, όταν το χρηµατιστήριο βρισκόταν στα χαµηλά του (67 σεντς). Οι Τούρκοι κλώστες βρήκαν την ευκαιρία να δεσµεύσουν κάποιες ποσότητες πληρώνοντας επίπεδα 7-8 σεντς/λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκ 17 αποκλειστικά όµως σε κλειστή τιµή. Άλλοι εκκοκκιστές προτίµησαν να πουλήσουν ανοιχτά σε εµπόρους σε επίπεδα 6,5-7 σεντς πάνω από τις τιµές ∆εκ 17 µε την προοπτική να φιξάρουν αργότερα σε κάποιο ράλι του χρηµατιστηρίου.

Source: http://www.agronews.gr/arthrografia/arthro/159317/tropiki-i-anodos-sto-vavaki-/

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter