Ώρα αποτίμησης των απωλειών στο βαμβάκι
Ώρα αποτίμησης των απωλειών στο βαμβάκι

Ώρα αποτίμησης των απωλειών στο βαμβάκι

A- A+

Οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘18 ενισχύονται, προεξοφλώντας πιθανή περικοπή παραγωγής για την αµερικανική σοδειά. Οι τυφώνες των προηγούµενων µηνών θα αποτιµηθούν στη νέα έκθεση προσφοράς-ζήτησης βάµβακος, ενώ αναµένεται µείωση της παραγωγής και των προσφερόµενων ποσοτήτων.

Γιάννης Παπαδογιάννης:

Κάτι τέτοιο δίνει κίνητρο στις τιµές να δοκιµάσουν ξανά τα 80 σεντς. Τα κλωστήρια δραστηριοποιούνται µόνο για χαµηλές τιµές, γι’ αυτό και η αγορά δείχνει σηµαντική αντίσταση όποτε πλησιάζει τα 75 σεντς. Η Κίνα εξακολουθεί και αντιδρά µουδιασµένα στις αγορές προσµένοντας µια λύση στον «περιβόητο» εµπορικό πόλεµο µε τις ΗΠΑ.

Πωλήσεις βάµβακος σηµειώνονται µόνο όταν η τιµή είναι πραγµατικά ανταγωνιστική και εναρµονισµένη µε τα διεθνή επίπεδα. Εκτός από το Πακιστάν, πρόσφατα και η Αίγυπτος αγόρασε µέσω διαγωνισµού ποσότητες στα 81 σεντς παραδοτέα σε λιµάνι τους, επίπεδα που αντιστοιχούν σε τιµή 77,50 σεντς τιµή επί αυτοκινήτου, που σήµερα είναι σχεδόν 1,5 σεντς κάτω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ’18. Παράλληλα, λόγω της βελτίωσης της ισοτιµίας της τουρκικής λίρας, εµφανίστηκαν µερικά τουρκικά κλωστήρια στην αγορά µας, χωρίς να γίνουν σηµαντικές πωλήσεις. Οι εµπορικοί οίκοι διαµορφώνουν µια αγορά στο 1 σεντ πάνω από τις τιµές Μαρτίου ‘19.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter