Χωρίς σηµαντικές µεταβολές παρά την άνοδο σε άλλα εµπορεύµατα
Χωρίς σηµαντικές µεταβολές παρά την άνοδο σε άλλα εµπορεύµατα

Χωρίς σηµαντικές µεταβολές παρά την άνοδο σε άλλα εµπορεύµατα

A- A+
Οι τιµές συµβολαίων ∆εκεµβρίου ‘23 κράτησαν το ίδιο στενό εύρος κινήσεων κι αυτή την εβδοµάδα, επί της ουσίας µεταξύ 80-81 σεντς χωρίς να φαίνεται σαφής κατεύθυνση.

Γιάννης Παπαδογιάννης


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ  
Η πτώση του δολαρίου και η άνοδος σε ενέργεια και δηµητριακά δεν άσκησαν κάποια επιρροή στο βαµβάκι. Οι αναλυτές φαίνεται να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον σε νέα που επηρεάζουν τις σοδειές, όπως ο καιρός, βάσει του οποίου οι επενδυτές κάνουν κινήσεις. Τα κλωστήρια είναι ενεργά, δεν κυνηγούν όµως τις δουλειές. Υπάρχει η αίσθηση της αφθονίας ίνας (κυρίως στη Βραζιλία), ενώ για την κατανάλωση εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηµατικά.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ  
Με τη βελτίωση του καιρού φαίνεται επιτέλους τα βαµβάκια να ξαναπιάνουν ρυθµό ανάπτυξης. Βέβαια πολύ δύσκολα θα κερδίσουµε πίσω το χαµένο έδαφος και δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν πως η σοδειά µας είναι περίπου έναν µήνα όψιµη. Αυτό µπορεί να φέρει πολλές δυσκολίες όσον αφορά τις αποδόσεις αλλά και τις ποιότητες. Γι’αυτό τον λόγο και οι εκκοκκιστές διστάζουν να προβούν σε µεγάλες προπωλήσεις. Το χρηµατιστηριακό πριµ κυµαίνεται περίπου στα 4 σεντς πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ‘23 για τις λευκές ποιότητες, ενώ λίγο παραπάνω φαίνεται να είναι το αντίστοιχο πριµ για φετινά λευκά αποθέµατα.

Πηγή: agronews.gr

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter