Χρηματιστηριακά κρατά ανοδικά το βαμβάκι

Χρηματιστηριακά κρατά ανοδικά το βαμβάκι

A- A+

Οι τιµές έκαναν µια δοκιµή προς τα 80 σεντς και τώρα οι αναλυτές περιµένουν να δουν αν θα τα κρατήσει. Ο βασικός λόγος της πρόσφατης ανόδου είναι τα ποιοτικά προβλήµατα που επιβεβαιώνονται στις ΗΠΑ κατόπιν των βροχοπτώσεων και του κυκλώνα.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

Λογικά φέτος θα λείψουν οι λευκές ποιότητες και ενδέχεται να αυξηθεί το πριµ τους. Γενικότερα στη φυσική αγορά υπάρχει πολύ βαµβάκι για το οποίο πρέπει να βρεθούν αγοραστές. Ο εµπορικός πόλεµος για την ώρα µπλοκάρει τη δυναµικότητα της Κίνας, µε αποτέλεσµα να µη λαµβάνονται εύκολα αποφάσεις αγοράς.

Μετρηµένες ήταν οι πωλήσεις σοδειάς µας την τελευταία εβδοµάδα. Κάποιες ποσότητες αγόρασε το Πακιστάν και η Αίγυπτος, αλλά οι τιµές δεν ήταν υποσχόµενες. Οι εκκοκκιστές προετοιµάζονται για τις φορτώσεις της Κίνας, ενώ το ενδιαφέρον για πώληση µετατοπίζεται στον επόµενο διαπραγµατευόµενο µήνα, για τον Μάρτιο ‘19. Τα µεταβροχικά βαµβάκια για την ώρα δυσκολεύονται να βρουν αγοραστή, εκτός αν η έκπτωση είναι γενναία. Η τουρκική αγορά παρά την άνοδο της λίρας δεν έχει ακόµα αντιδράσει, ενώ η Αίγυπτος αγόρασε µέσω διαγωνισµού µόνο 1.000 τόνους στα 83 σεντς ανά λίµπρα παραδοτέα.

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter