Υψηλή µεταβλητότητα µε νέα υψηλά στο βαµβάκι
Υψηλή µεταβλητότητα µε νέα υψηλά στο βαµβάκι

Υψηλή µεταβλητότητα µε νέα υψηλά στο βαµβάκι

A- A+
Οι τιµές φετινής και νέας σοδειάς (συµβόλαια Ιουλίου και ∆εκεµβρίου ‘22) σηµείωσαν ξανά νέα υψηλά, επιβεβαιώνοντας για άλλη µια φορά τα θετικά θεµελιώδη στοιχεία.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Στις ΗΠΑ υπάρχει η ανησυχία για την ξηρασία, ενώ γενικότερα και σε άλλες σηµαντικές χώρες παραγωγής ο καιρός δεν είναι στρωτός. Παράλληλα µην ξεχνάµε πως τα πολλά ανοιχτά συµβόλαια αγοράς των κλωστηρίων για τεχνικούς λόγους όταν φιξάρονται ενισχύουν το χρηµατιστήριο. Η µεταβλητότητα είναι πολύ µεγάλη και στα επίπεδα αυτά αγοραστές και πωλητές στον κλάδο υπολογίζουν διπλά και τριπλά το ρίσκο του αντισυµβαλλοµένου.

Ελληνική αγορά

Η συνεχιζόµενη χρηµατιστηριακή άνοδος έχει αρχίσει να πιέζει κάπως το πριµ (βάση) επί των χρηµατιστηριακών τιµών, καθώς η τελική τιµή για τα κλωστήρια έχει πλέον ξεφύγει. Παράλληλα, αν και νωρίς ακόµα για προβλέψεις, η Τουρκία που αποτελεί τον νούµερο ένα πελάτη µας εκτιµάται πως µπορεί να έχει σηµαντική αύξηση της παραγωγής της κι αυτό ίσως µπλοκάρει τις διαπραγµατεύσεις τώρα για αγορές της νέας σοδειάς. Εντούτοις το µοµέντουµ για τη σοδειά µας παραµένει θετικό, δεδοµένου ότι χρηµατιστηριακές τιµές, δολάριο και βάση παραµένουν σε υψηλά επίπεδα.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter