Υψηλή µεταβλητότητα σε περιβάλλον αβεβαιότητας
Υψηλή µεταβλητότητα σε περιβάλλον αβεβαιότητας

Υψηλή µεταβλητότητα σε περιβάλλον αβεβαιότητας

A- A+
Η µεταβλήτοτητα στο βαµβάκι εντείνεται όσο συνεχίζεται ο πόλεµος Ρωσίας - Ουκρανίας. Μετά το αρχικό ανοδικό ξέσπασµα, οι τιµές διόρθωσαν δοκιµάζοντας τα χαµηλά τους.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Νέα Υόρκη

Θεωρήθηκε πως τέτοια εµπορεύµατα δεν είναι πρώτης ανάγκης οπότε και αρκετοί κερδοσκόποι ρευστοποίησαν θέσεις για να µπουν στα σιτηρά. Κατόπιν, αφού φτάσαµε σε σηµεία στήριξης και µε βοήθεια τα «ατελείωτα» αφιξάριστα συµβόλαια των κλωστηρίων, υπήρξε ανοδική αντίδραση. Θα είναι πολύ δύσκολο για το βαµβάκι να µην επηρεαστεί από τη γενικευµένη ανοδική πορεία σε πετρέλαιο και δηµητριακά.

Ελληνική αγορά

Ζεσταίνεται ξανά η αγορά για τις προπωλήσεις της νέας σοδειάς βάµβακος. Φυσικά είναι έκδηλες οι ανησυχίες λόγω του πολέµου Ρωσίας - Ουκρανίας, εντουτοις σηµειώνονται επιλεκτικές δουλειές για µικρές όµως ποσότητες βάµβακος. Το πριµ επί του χρηµατιστηρίου κυµαίνεται στα 7-8 σεντς ανά λίµπρα επί των τιµών ∆εκεµβρίου ‘22. Παράλληλα το δολάριο ενισχύεται περαιτέρω, αν και αυτό αφορά
τα φετινά στοκ, τα οποία όµως είναι πολύ λίγα. Αναφορικά µε τις καλλιεργούµενες µε βαµβάκι εκτάσεις µια πρώτη πρόβλεψη της αγοράς είναι πως θα αυξηθούν κατά 5-7% σε σχέση µε πέρυσι.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter