Η μικρή και ολιγοήμερη διόρθωση του χρηματιστηρίου έδωσε την ευκαιρία σε κλωστήρια να προβούν σε αγορές. Παράλληλα κλειστήκαν οι τιμές σε ανοιχτά συμβόλαια των εμπόρων προς τους κλώστες.
Με την επανεμφάνιση της ζήτησης η χρηματιστηριακή αγορά ανέκαμψε και πλέον τα συμβόλαια Μαΐου πλησιάζουν ξανά τα 80 σεντς/λίμπρα. Παράλληλα, το δολάριο χάνει έδαφος έναντι του ευρώ και αυτό λειτουργεί ανοδικά για τις τιμές των εμπορευμάτων στο σύνολο τους.
Ελληνική αγορά
Εξακολουθούν και σημειώνονται πωλήσεις της φετινής σοδειάς σε αγοραστές οι οποίοι χρειάζονται άμεσα βαμβάκι. Οι τιμές που πιάνουμε κυμαίνονται μεταξύ 85-86 σεντς/λίμπρα, αλλά το δολάριο την τελευταία εβδομάδα έχει αποδυναμωθεί έναντι του ευρώ και αυτό μας μειώνει λιγάκι τις τιμές σε ευρώ.
Τα αποθέματα πλέον υπολογίζονται περί των 20.000 τόνων, ενώ για την νέα σοδειά οι διαπραγματεύσεις για ανοιχτά συμβόλαια γίνονται μεταξύ 4-5 σεντς πάνω από τις τιμές Δεκεμβρίου 2017.
Γιάννης Παπαδογιάννης