Ζήτηση στη νέα σοδειά, στασιµότητα και ανησυχία στα φετινά
Ζήτηση στη νέα σοδειά, στασιµότητα και ανησυχία στα φετινά

Ζήτηση στη νέα σοδειά, στασιµότητα και ανησυχία στα φετινά

A- A+
Το βαµβάκι διαπραγµατεύεται στα χαµηλά του (48-50 σεντς ανά λίµπρα) και δείχνει να έχει χτίσει µια ζώνη στήριξης σε αυτά τα επίπεδα.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Οι αναλυτές δεν αποκλείουν και δοκιµή λίγο χαµηλότερα εφόσον όλα τα χρηµατιστήρια συνεχίσουν την κατρακύλα, αλλά θα είναι δύσκολο να παραµείνει η αγορά σε τιµές γύρω από τα 45 σεντς. Η αγορά πιέζεται παράλληλα από τις τοποθετήσεις κερδοσκόπων στην πτώση, τον φόβο ακυρώσεων συµβολαίων φετινής σοδειάς, αλλά και τα «αναγκαστικά» κλεισίµατα τιµών από παραγωγούς των ΗΠΑ, οι οποίοι δεν έχουν την απαραίτητα ρευστότητα για να συντηρήσουν τη θέση τους.

Πολλά κλωστήρια σε χώρες που αγοράζουν ελληνικό βαµβάκι έχουν κλείσει ως µέτρο προφύλαξης ενάντια του κορωνοϊού. Αυτό το γεγονός θέτει σε παύση οτιδήποτε έχει να κάνει µε τη φετινή σοδειά. Ήδη ακούγονται καθυστερήσεις στις φορτώσεις παλαιότερων συµβολαίων και δεν αποκλείεται να υπάρξουν µεγαλύτερα προβλήµατα (ακυρώσεις ή αθετήσεις συµβολαίων). Μην ξεχνάµε πως οι τιµές των εν λόγω συµβολαίων είναι πολύ υψηλότερες από τις τωρινές χρηµατιστηριακές. Για τη νέα σοδειά υπάρχει ενδιαφέρον από τους ξένους οίκους σε πριµ περί των 5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές

Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter