Εφαρμογή κινητού: Στενότερη η επικοινωνία μας με τους παραγωγούς
Εφαρμογή κινητού: Στενότερη η επικοινωνία μας με τους παραγωγούς

Εφαρμογή κινητού: Στενότερη η επικοινωνία μας με τους παραγωγούς

A- A+
Οι 10 πρώτες ημέρες της εφαρμογής. Πως μπορείτε να την κατεβάσετε και να την εκμεταλλευτείτε.

Συμπληρώθηκαν οι πρώτες 10 ημέρες λειτουργίας της εφαρμογής μας για έξυπνα κινητά, που την κατέβασαν παραγωγοί από τη Ροδόπη και τον Έβρο κυρίως, αλλά και από όλη την Ελλάδα και έχουμε ήδη τις πρώτες θετικές αντιδράσεις.

Τι περιεχόμενο έχει η επικοινωνία μας;  

Κατ’ αρχήν δώσαμε βάρος στην πληροφόρηση των παραγωγών για ζητήματα, που μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση, αλλά τους αφορούν άμεσα: Τόσο για τις συνθήκες της αγοράς του βαμβακιού, όσο και για δεδομένα που βοηθούν στη καλλιέργεια. Έτσι:

  • Κάθε μήνα ανεβάζουμε άμεσα και σχολιάζουμε τις εκτιμήσεις των σοβαρότερων φορέων για την παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωση βαμβακιού, αυτών που επηρεάζουν το χρηματιστήριο.
  • Κάθε εβδομάδα ανεβάζουμε τις ανακοινώσεις για τις νέες πωλήσεις βαμβακιού από την Ελλάδα και τις σημαντικότερες για το εμπόριο βαμβακιού χώρες, την πορεία της καλλιέργειας, αλλά και μετεωρολογικά στοιχεία από δορυφόρους ειδικά για την περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας Θράκης, όπως μέση θερμοκρασία, βροχόπτωση, δείκτη βλαστικότητας κλπ, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.
  • Κάθε ημέρα ανεβάζουμε τον πίνακα «τα στοιχεία της προηγούμενης ημέρας με μια ματιά», για το χρηματιστήριο, την ισοτιμία Ευρώ/δολάριο, την μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, τις θερμομονάδες, τη βροχόπτωση κλπ. μετεωρολογικά στοιχεία. Επίσης σχόλιο για το άνοιγμα του χρηματιστηρίου και πολλά άλλα.
  • Ειδικές αναλύσεις που κάνουμε με επίσημα στοιχεία, όπως για παράδειγμα ποια είναι τα αναλυτικά κόστη ανά στρέμμα, σημείο προς σημείο της καλλιέργειας βαμβακιού στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με την Ελλάδα, ή τι σημαίνει για το σύσπορο όταν το χρηματιστήριο ανεβαίνει ή πέφτει 1 σεντς/λίμπρα.
  • Τέλος ενημερώνουμε τους παραγωγούς άμεσα με νέα, που δύσκολα έχουν πρόσβαση, όπως για τη χθεσινή  εμπορική πολιτική της Ινδίας στο βαμβάκι ή τη σημερινή ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσία των ΗΠΑ ότι το βαμβάκι αύξησε σημαντικά τους τελευταίους μήνες το ποσοστό του έναντι των συνθετικών ινών και από 40,63% των ινών που ήταν το 2019, έφτασε στο 46,41% τον Μάρτιο του 2020.


Από σήμερα προχωράμε ένα βήμα παραπέρα

Εκτός από την πληροφόρηση θα υπάρχει και άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία. (Αυτό πραγματοποιήθηκε ήδη στην πράξη, όταν είχαμε τις δυνατές βροχές σε διάφορα μέρη της Θράκης και παραγωγοί από πολλές περιοχές με φωτογραφίες τους μέσα σε ελάχιστα λεπτά έδωσαν μια πλήρη εικόνα της κατάστασης.)

Δημιουργήσαμε δύο νέες ομάδες, μια για όσους είναι στο πρόγραμμα πιστοποίησης CSF και μια στο πρόγραμμα ποιοτικού βαμβακιού Cotton+, για τους παραγωγούς που μετέχουν σε αυτά τα προγράμματα.

Σε αυτές θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία και υποστήριξη από ειδικούς. Όχι μόνο από τους δικούς μας γεωπόνους, ή των εταιρειών σπόρων, λιπασμάτων κλπ., αλλά ανάλογα με το πρόβλημα από ανθρώπους που είναι οι πιο εξειδικευμένοι σε αυτό.

Έχετε για παράδειγμα κάποια προσβολή από έντομα; Μας στέλνετε μια φωτογραφία στην εφαρμογή και εμείς βοηθάμε για τα περαιτέρω. Είναι η ποικιλία σας πιο πρώιμη ή πιο όψιμη από το χωράφι δίπλα; Μέσω της εφαρμογής σας φέρνουμε σε επαφή με τον υπεύθυνο της εταιρείας της ποικιλίας σας και έχετε μέσα σε λεπτά μια πρώτη απάντηση. Έχετε κάποια ερωτηματικά για την άρδευση ή την λίπανση; Ομοίως.

Αλλά και οργανωτικά ζητήματα θα λύνονται πλέον πιο εύκολα. Για παράδειγμα ότι χρειάζεται για την πιστοποίηση (ημερολόγια, εκπαίδευση κλπ.), είναι πλέον πολύ πιο απλό να γίνουν μέσω της εφαρμογής.

Και όταν φτάσει η εποχή της παραλαβής βαμβακιού, τότε πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν από το ωράριο παράδοσης, μέχρι τη μέτρηση της υγρασίας θα λύνονται μέσω του κινητού.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τους επόμενους μήνες η χρήση της εφαρμογής θα αποδειχθεί τόσο αποτελεσματική, που θα αναρωτιόμαστε πως λειτουργούσαμε τόσα χρόνια χωρίς κάτι τέτοιο.


Για το πως θα κατεβάσετε την εφαρμογή διαβάστε τις οδηγίες εδώ

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter