Μεγάλη εκδήλωση της BASF στην Κομοτηνή για τις ποικιλίες FiberMax
Μεγάλη εκδήλωση της BASF στην Κομοτηνή για τις ποικιλίες FiberMax

Μεγάλη εκδήλωση της BASF στην Κομοτηνή για τις ποικιλίες FiberMax

A- A+
Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα νέα για το πρόγραμμα CSF

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 έγινε με μεγάλη επιτυχία σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής εκδήλωση της BASF για το βαμβάκι. 

Σε αυτήν παρουσιάστηκαν οι ποικιλίες FiberMax, η νέα ποικιλία της Stoneville με το όνομα Olivia (που έχει ενταχθεί ως γνωστόν στο Cotton+ 2020), οι λύσεις φυτοπροστασίας της BASF και κυρίως το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε από κοινού Θρακικά Εκκοκκιστήρια και BASF για την παραγωγή βαμβακιού ποικιλιών FiberMax με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, το γνωστό CSF

Παρουσιάστηκαν τα μεγάλα οικονομικά και άλλα οφέλη (χρηματοδότηση, δυνατότητα χρηματιστηριακών τιμών κλπ) που είχαν οι συμμετέχοντες την προηγούμενη χρονιά και αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα παραγωγών της περιοχής, που είχαν αύξηση τιμής από 6-8 λεπτά το κιλό. 

Δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη που είχε το πρόγραμμα τα τελευταία πέντε χρόνια, που οδήγησε να καταξιωθεί αφ΄ ενός στους παραγωγούς ως το πρόγραμμα βελτίωσης του εισοδήματος τους και αφ΄ εταίρου στη διεθνή αγορά ως ένα επώνυμο προϊόν μεγαλύτερης αξίας, ένα premium βαμβάκι. Είναι πρόσφατη η εμπειρία άλλωστε, που στα πλαίσια της Agrotica η γνωστή εταιρεία Wrangler ανακοίνωσε ότι θέλει να κατασκευάζει το μπλου-τζιν για την Ευρώπη με βαμβάκι CSF. Είναι πρώτη φορά στην ιστορία που μεγάλη εταιρεία ρούχων έρχεται σε συμφωνία απευθείας με παραγωγούς ελληνικού βαμβακιού για την παραγωγή των προϊόντων της.   

Σε ομιλία της εταιρείας μας παρουσιάστηκε το τι ισχύει για το CSF το 2020, όπου το βασικό είναι ότι η καταξίωση του CSF στις διεθνείς αγορές μας δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στον παραγωγό ακόμη μεγαλύτερη υπεραξία για το καλύτερο προϊόν. Έτσι από το 2020 αυξάνεται η επιπλέον τιμή που δίνουμε στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα CSF sta 8 ευρώ το στρέμμα).

Gallery

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter