Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για τις ποικιλίες BA1010 και Lazer
Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για τις ποικιλίες BA1010 και Lazer

Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για τις ποικιλίες BA1010 και Lazer

A- A+
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα μέχρι και τις 20 Μαΐου

Σε συνεργασία με την Corteva Agriscience Ελλάς, τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια υλοποιούν Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης  για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά (2023-24), στοχεύοντας στην παραγωγή βαμβακιού υψηλότερης αξίας, η οποία επιστρέφει στον παραγωγό.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν οι παραγωγοί που καλλιεργούν τις ποικιλίες BA1010 και Lazer, με  προϋπόθεση να προσκομίσουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα έγγραφα/δικαιολογητικά και να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις των προτύπων Agro 2.1 & 2.2, κατόπιν συνεννόησης με τους γεωπόνους της Corteva και των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων.

Οι συμμετέχοντες επιδοτούνται με 2,5 ευρώ/στρέμμα (αντί για 1 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για τις υπόλοιπες ποικιλίες του Cotton+), ενώ δεν υπάρχει κάποιο κόστος πιστοποίησης για τον παραγωγό.

Όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι τις 20 Μαΐου με τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, τους γεωπόνους της Corteva ή την εταιρεία υλοποίησης του προγράμματος, Novacert (κα. Μουρτιάδου Τάνια, 6983316195).

Σημείωση: Η επιδότηση των 2,5 ευρώ/στρέμμα δεν αφορά σε όλους ανεξαιρέτως τους παραγωγούς που καλλιεργούν τις συγκεκριμένες ποικιλίες (BA1010 και Lazer), παρά μόνο σε αυτούς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Οι λοιπές επιδοτήσεις και παροχές του Cotton+ (χαμηλή υγρασία, επιδότηση ποιότητας, κλείσιμο τιμής πριν και μετά την παράδοση), όπως έχουν ανακοινωθεί στο πρόγραμμα του Cotton+ για το 2023-24, ισχύουν κανονικά.

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter