Πρόγραμμα CSF: Αυξάνεται η επιδότηση των παραγωγών για το 2020
Πρόγραμμα CSF: Αυξάνεται η επιδότηση των παραγωγών για το 2020

Πρόγραμμα CSF: Αυξάνεται η επιδότηση των παραγωγών για το 2020

A- A+
Ένα επώνυμο βαμβάκι αυξημένης αξίας

Το 2020 θα είναι η έκτη χρονιά που θα εφαρμοστεί στη Θράκη από την εταιρεία μας το πρόγραμμα CSF - Πιστοποίηση FiberMax με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές.

Στα πέντε προηγούμενα χρόνια πετύχαμε πολλά. Πρώτα απ' όλα το πρόγραμμα έγινε γνωστό στους βαμβακοπαραγωγούς της Θράκης, οι οποίοι το αγκάλιασαν και έτσι χρόνο με τον χρόνο αυξήθηκαν σημαντικά οι καλλιεργούμενες εκτάσεις και βελτιώθηκαν οι όροι του προγράμματος αλλά και η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος. Η ποιότητα αυτή σε συνδυασμό με την διεθνή αναγνωρισιμότητα των ονομάτων FiberMax - BASF μας βοήθησε να βρούμε μόνιμους πελάτες, που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μια καλύτερη τιμή για την αγορά του CSF και οι διεθνείς εμπορικοί οίκοι συμπεριέλαβαν το "Ελληνικό Fibermax - CSF" στις λίστες με τα προϊόντα που προσφέρουν. Πωλείται δηλαδή για πρώτη φορά επώνυμα και όχι απλά ως «ελληνικό βαμβάκι».

Αυτό έδωσε και σε εμάς τη δυνατότητα να παρέχουμε μια καλύτερη τιμή στους παραγωγούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα CSF, να επιστρέφει δηλαδή η υπεραξία του προϊόντος στους δημιουργούς του. Δείτε κάποια παραδείγματα με τα επιπλέον χρήματα που πήραν από τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια παραγωγοί που καλλιέργησαν ποικιλίες Fibermax to 2019-2020:

Παραγωγός123
ΠεριοχήΡοδόπηΡοδόπηΈβρος
Κιλά162.96036.25035.210




Όφελος από Fibermax2.933652352
Όφελος από Υγρασία3.661626908
Όφελος κλεισίματος τιμής4.6161.0871.232
Συνολικό Όφελος11.2102.3652.492




Επιπλέον λεπτά ανά κιλό6,86,57


Για το 2020-2021 φαίνεται ότι για το πρόγραμμα CSF διανοίγεται ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Ήδη μεγάλοι διεθνείς όμιλοι που κατασκευάζουν ρούχα έδειξαν ενδιαφέρον να τα παράξουν με το βαμβάκι από το πρόγραμμα CSF, μιας και το sustainability ή αειφορία, οι βιώσιμες γεωργικές πρακτικές δηλαδή, είναι κάτι που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών και το CSF είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα διεθνώς σε αυτόν τον τομέα. Ως παράδειγμα αναφέρουμε την ανακοίνωση που έγινε στα πλαίσια της Agrotica από την αμερικανική εταιρεία μπλου-τζιν Wrangler ότι θέλει να κάνει τα προϊόντα της για την Ευρώπη με βαμβάκι CSF.

Αυτό μας δίδει την δυνατότητα να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την επιστροφή που δίδουμε στους βαμβακοπαραγωγούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Έτσι οι παραγωγοί του προγράμματος που καλλιεργούν τις ποικιλίες Elsa, Carla και Fiona θα επιδοτούνται από το πρόγραμμα CSF με 

8 ευρώ ανά στρέμμα 

αντί για 5 ευρώ, που ίσχυε μέχρι σήμερα. Αυτό αποτελεί αύξηση 60%.

Και αυτό δεν είναι το τέλος. Πιστεύουμε ότι χρόνο με τον χρόνο θα αυξάνεται η διαφορά του CSF από το κοινό βαμβάκι. Και βέβαια όπως πάντα ισχύουν για τους παραγωγούς όλα τα πλεονεκτήματα του προγράμματος των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων Cotton+.

Το τι ισχύει για το 2020-2021 και τους όρους ένταξης στο πρόγραμμα CSF μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Gallery

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter