Στους Κινέζους η ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια
Στους Κινέζους η ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια

Στους Κινέζους η ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια

A- A+
Στα λιπάσματα επενδύει στο εξής ο Βασίλης Παΐσιος

Εδώ και μήνες έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του 100% των μετοχών που κατείχε στην ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια, ο Βασίλη Παΐσιοςς, με τον πετυχημένο επιχειρηματία των αγροεφοδίων να αξιοποιεί μέρος της ρευστότητας που του εξασφαλίζει η πώληση για επενδύσεις στο λίπασμα.

Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει με μεγάλο μάλιστα περίπτερο στην Agrotica και μάλιστα στο χώρο όπου στεγάζονται κατά βάση οι εταιρείες λιπασμάτων.

Να αναφερθεί ότι το 51% που κατείχε μέχρι πρόσφατα στην ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια ο Βασίλης Παΐσιος, μεταβιβάστηκε στην ολλανδική ADAMA, θυγατρική του ομίλου ChemChina. Άλλωστε στην ADAMA είχε περιέλθει προ ετών το 49%, προερχόμενο από μια άλλη εξαγορά της Ισραηλίτικης …. Η ενημέρωση λέει ότι μετά την πλήρη απεμπλοκή Παίσιου από το σχήμα, η ADAMA αναλαμβάνει πλήρως την εμπορική δραστηριότητα και τα στοιχεία ενεργητικού της ΑΛΦΑ, δηλαδή, φυτοπροστατευτικά, σπόρους και λιπάσματα. Μένουν στο χαρτοφυλάκιο του πρώην μεγαλομετόχου, η παραγωγή κάποιων σκευασμάτων και η παροχή υπηρεσιών logistics.     

Ως γνωστόν η ADAMA δραστηριοποιείται στην παραγωγή και την προμήθεια χημικών σκευασμάτων για την προστασία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Η δραστηριότητά της εντοπίζεται επίσης στην διανομή προϊόντων προστασίας καλλιεργειών, σπόρων και λιπασμάτων στην Ελλάδα, με κύκλο εργασιών της τάξεως των 3,9 δισ. δολαρίων και πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες, διαθέτει 21 εργοστάσια, ενώ απασχολεί περισσότερους από 7.000 εργαζόμενους.

Τέλος ο όμιλος της μητρικής ChemChina, είναι ένας από τους κολοσσούς παγκοσμίως στον τομέα παραγωγής αγροχημικών, χημικών προϊόντων και εξειδικευμένων χημικών, καθώς και βιομηχανικού εξοπλισμού και ανήκει στην κινεζική κυβέρνηση. Διατηρεί μεταξύ άλλων συμμετοχές σε εταιρείες όπως η ιταλική εταιρεία ελαστικών Pirelli καθώς και σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αγροχημικών, τη Syngenta.


Πηγή: Agronews

Tags

newsletter

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας newsletter